SİVAS / YILDIZELİ - Yıldızeli Borsa İstanbul Cumhuriyet İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı. Törende emeği geçen bütün öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuz 3/C sınıfı öğretmenimiz Selda TOPRAK ve öğrencileri tarafından düzenlenmiş olan "Yöresel ve Tarihi Eserler Sergisi" ne İlçemiz Milli Eğitim Müdürü Sayın Erdal KARADAĞ ve değerli Şube Müdürlerimiz teşrif etmişlerdir. Bu çalışmalarından dolayı başta 3/C sınıfına ve diğer emeği geçen kişilere teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuz 3/A sınıfı öğrencilerinin yapmış oldukları "Cumhuriyet Özgürlüktür" adlı robotik kodlama etkinliği

Ekm

Sivas/Yıldızeli İlçesi Borsa İstanbul Cumhuriyet İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri Cumhuriyetimizin kuruluşunun . yılına özel 100 öğrenciyle Ay Yıldız oluşturarak 100 tane balonu gökyüzüne bıraktı. Gökyüzüne bıraktıkları balonları Cumhuriyetimizin 100. Yılına ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e armağan ettiler. 23/10/2023-

May

ÖĞRENCİLERİMİZ BUGÜN SPOR YETENEK TARAMASINA KATILDILAR.

May

TRAFİK HAFTASI NEDENİYLE ÖĞRENCİLERİMİZE YILDIZELİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VE İLÇE JANDARMA TRAFİK EKİPLERİ TRAFİK ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİLER.

Ara

2/C Sınıfı sınıf rehber öğretmenleri Nezahat CABACI ile birlikte günübirlik Sivas gezisi gerçekleştirmiştir. Gezi kapsamında BİLSEM binası ziyaret edilerek yetenek atölyeleri gezilmiştir. Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi gezilmiştir. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde sergilenecek olan gezici tiyatro 'Bremen Mızıkacıları' izlenerek öğrenciler eğlenceli zamanlar geçirmiştir. Ardından  yemek programı yapılarak gezi sonunda sınıf pastası kesilmiştir. Gezi öğrencilerimiz için verimli olmuştur.

Ekm

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin önemli amaçlarından biri ülkenin geleceği olan çocukları iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirmektir. Ülkenin geleceği olan çocukların eğitiminde ailenin, okulun, çevrenin ve öğretmenin en etkili faktörler olduğu görülmektedir. Aile, çocuklarının yetiştirilmesinden ve sosyal özelliklerinin kazandırılmasından sorumludur.

Öğrencilerin akademik başarının istenilen düzeye gelebilmesi, birey olarak daha duyarlı ve bilinçli bir şekilde yetiştirilmeleri için okul-aile işbirliğinin geliştirilmesi  önem arzetmektedir. Bu amaçlarla, sınıf rehber öğretmenlerimiz, okul rehber öğretmenimiz, okul müdürümüz ve müdür yardımcımız ile birlikte veli ev ziyaretlerine başlanmıştır.

Kas

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği'ni kabul ettiği gündür.Türkiye'de 1981'den beri her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Atatürk'ün 100. doğum yıldönümü olan 1981'de, "başöğretmen" olduğu günün ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi.

Bu önemli gün vesilesiyle okulumuzda 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı hazırlanmıştır. Programda şiirlere, koroya ve müzikli gösterilere yer verilmiştir.

Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun!

Kas

2.sınıf Hayat Bilgisi dersi "Görev ve sorumluluklar" konusu için ögrencilerimizin yapabildikleri konularda ailelerine yardımcı olma alışkanlığı kazandırmak amaçlanmıştır. Bu amaçla 2/C sınıfı rehber öğretmeni Nezahat CABACI, öğrencilerine yapabildikleri işleri sorarak bu konularda ailelerine yardımcı olmalarını istemistir. Verilen görevler memnuniyetle yapılmıştır.

Kas

"Kitabın Varsa Geleceğin Var" projesi kapsamında eğitimin tüm paydaşları ile kitap okuma saati gerçekleştirildi. Okul müdürümüz Taha Yasin KUZUCU ve 2/C sınıfı rehber öğretmeni Nezahat CABACI eşliğinde 2/C sınıfı öğrencileri ve velileri ile birlikte gerçekleştirilen kitap okuma saati verimli bir şekilde tamamlandı. Belirlen günlerde öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığını örnek olarak kazandırmak ve okumanın faydalarından tüm paydaşlar olarak yararlanmak amaclarıyla projeye devam edilecektir. Katılımlarından dolayı velilerimize teşekkür ederiz.

Kas

İl Milli Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık SAVAŞÇI okulumuzu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Okul müdürümüz Taha Yasin KUZUCU'ya ve müdür yardımcımız Oğuzhan ÇİÇEK'e yeni görevlerinin hayırlı olması dileklerinde bulundu. İl Milli Eğitim Müdürümüze ziyareti sırasında Yıldızeli Belediye Başkanı Mehmet Sabit KARAKAŞ ve Yıldızeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay BARAL eşlik etmiştir.

Kas

Yıldızeli Belediye Başkanı Mehmet Sabit KARAKAŞ okulumuzu ziyaret ederek okul yönetimine yeni görevlerinde hayırlı olsun temennilerinde bulunmuştur. Bu ziyaret kapsamında okulda incelemelerde bulunularak okulun eksikleri kontrol edilmiştir.

Ekm

"29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" konulu okulumuzda düzenlenen öğrenciler arası resim yarışmasında dereceye giren öğrecilere başarı belgeleri ve ödülleri okul müdür yardımcımız Oğuzhan ÇİÇEK tarafından verilmiştir. Resim yarışmasında  2/C sınıfından Eslem ÇAKMAK birinci,  3/D sınıfından Eren ÇETİNDAĞ  ikinci ve 4/B sınıfından Aybüke KALEBAYIR üçüncü olmuştur. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Ekm

Okul müdürümüz Taha Yasin KUZUCU başkanlığında düzenlenen okul aile birliği toplantısı velilerin geniş katılımı ile gerçekleşti.  Okul aile birliği yönetim kurulu başkanlığına oy birliği ile Mustafa SALAN seçildi. Toplantıda önemli gündem maddeleri görüşüldü. Okulun sorunları ve ihtiyaçları, öğrenci başarısı, veli işbirliği konularının üzerinde duruldu. Velilerin düşünceleri alındı. İyi dilek ve temennilerle toplantı sona erdi.